Internet Explorer vad skulle världen vara utan dig...

(2018-12-29)

Då har sidan haft ny design sedan gårdagen och idag tänkte jag att jag skulle öppna sidan i IE (Internet Explorer). Såklart visades allting bananas! Detta för att IE inte stödjer "var()" i CSS och "dispay:grid". För användaren gör inte detta så mycket, men för mig som kodare är dessa verktyg väldigt kraftfulla i att skapa en enhetlig design. Dock var fixen ganska enkel, fastän smärtsam. Men har i ärlighetens namn verkligen tröttnat på att IE ligger så efter alla andra webbläsare.

Det var lite klagande, över till det roliga! Då har projektsidan fått ny design, försökt ha kvar vissa element från föregående design men även försökt ljusa upp sidan och göra den mer personlig. Även passade jag denna gång på att bekanta mig mer med Adobe XD, vilket är ett program där man innan kodandet börjar, kan skapa en prototyp. Jag kan skriva under att omkodningen av designen var mycket enklare, när jag hade en mall och plan att utgå ifrån.

Även har jag gjort om ikonen för TeDDyProjekt! Föregående gjorde jag lite snabbt i paint, nu är teddybjörnen och medicin korset mer samhöriga, även grundar den sig nu i vector, vilket gör det enklare för mig att implementera den på fler ställen, oavsett storlek.