Överallt och ingenstans

(2019-10-03)

Jag är så privilegad att få möta olika grupper i samhället och dela mina egna och kollegors tankar, idéer och utarbetade lösningar. Senaste månaderna har varit jag fått möta alla nivåer i sjukhusorganisationen och samhället. Bland annat har jag fått träffa top politiker och tjänstemän ifrån Västra Götalandsregionen (VGR), alla (nästan) chefer på Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), gruppen som arbetar för att minska nutritionsproblematik och dietisterna på SU. Leverans för MatAppen ”version 2019” kommer levereras nu i slutet av oktober och därefter kommer vi kunna inleda tester i verksamheten. Förhoppningen är att då utöver tidigare intervjuer få ut hårddata som matsvinn, användargrad m.m. Kan knappt vänta, det känns nästan som ens ”barn” snart börjar bli stor!

Idag fick jag nöjet att få delta på invigningen av ”Innovation Skåne AB” på Medicon Village i Lund. Det var en fullspäckad dag där temat var ”innovation”. Fastän jag bott i Skåne i snart 4 år, vet jag väldigt lite om det Skånska innovationslandskapet, vilket är rätt pinsamt. Fråga mig om vad som helst vad som försegår i VGR och jag kan troligen svara på det, men det kanske är svårt att ha koll på allt som sker nationellt. Får ändå nämna att det var mycket som var lika, troligen då mycket samarbete sker över gränserna.