Publik vs. privat

(20 Jan 2022)

Ojojoj, va tiden går fort! Ca 3 månader sedan något ändrades här senast. Under denna period har jag varit pappaledig och till mestadels arbetat i privata repon, vilket gjort det svårt att prata om vad jag gör och problem jag möter.

Vi har nu startat upp en ny platform för eHälsa, vilken börjat ta form och besöksantalen upprätthåller sig. Jag har lagt ner den tid jag fått över att säkerställa att all teknisk dokumentation är på plats och korrekt. Även lyckades jag sätta in mig i vad och hur man skapar Docker containers, vilket va en uppförsbacke. Däremot vilket episkt verktyg! Att alltid veta att all lokal miljö är den samma, ja eller nästan då docker inte beter sig helt på samma sätt i windows. Däremot behöver man inte trassla med beroenden.

Idag (och kanske därför jag fick inspiration att skriva här) snubblade jag över en youtube film där de förklarade hur man kunde skapa en personlig readme.md på GitHub profilen. HÄFTIGT! tänkte jag och nu är den klar! Kan ses här: github.com/teddykladdkak. Får se vad för mer jag kan göra med denna nyfunna öppna plats. För det är vell det, jag har på sistone även om eHälso sidan är publik, flera dolda repon av säkerhet. Där mer “smarta” funktioner lever. Även om mina tankar här och infon om problemen jag stöter på, egentligen inte rubbar säkerheten, blir det som att “man pratar inte om private repo”. Bara för att ett repo är private, så får man inte prata om det.

Jag har lärt mig Cloudflare Workers med wrangler! Otroligt kul, och efter att förlita mig på GitHub pages, känner jag mig nu som en magiker.

Jaha det var vell det.